Cercetătorii israelieni au inventat un test expres la Covid-19, care este asemănător unui test la alcoolemie. Potrivit lor, rezultatul testului se prelucrează cu un echipament special și apare într-un minut pe ecranul echipamentului electronic.

În cadrul evenimentul de lansare a testului a participat Alexandr Roitman, secretar I în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel.

Cum funcționează testul?

Procedural testul poate fi asemuit cu testul la alcoolemie, prelucrarea rezultatului realizându-se cu ajutorul unui echipament special care funcționează pe bază de terahertz. Persoana testată trebuie să sufle într-un tub de plastic, care conține un recipient, ulterior, tubul este expus radiației cu terahertz, pe ecranul echipamentului electronic, într-un minut, fiind indicat rezultatul final al testului.

Cine a inventat testul?

Din echipa de lucru a companiei TeraGroup fac parte specialiștii militari care au elaborat sistemul israelian de securitate antirachetă “Cupola de Fier”.

În fotografiile alăturate puteți vedea prototipul aparatului de testare expres la Covid-19:

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!