/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Mai multe frizerii și un spital, închise pentru pentru nerespectarea regulilor împotriva Covid-19

missing
02 iulie 2020, ora 15:38

Din cauza nerespectării măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, săptămâna trecută 13 agenți economici și-au sistat activitatea. Asta a anunțat Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Pe parcursul ultimei săptămâni, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au efectuat inspecții la 194 de obiective ale economiei naționale:  84 frizerii, 41 instituții medicale, 38 farmacii și instituții care prestează servicii de fitness.

Urmare a evaluărilor, au fost identificate încălcări la 25 obiective. Astfel, a fost supendată activitatea a 13 instituții:  11 frizerii, 1 instituție medicală, 1 centru de sport și aplicate 8 procese verbale de contravenție.

De asemenea, în ultima săptămână, reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, au organizat operațiuni de control în vederea prevenirii răspândirii  infecției COVID – 19 în transportul public, gările și stațiile auto din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cantemir, Soroca și Edineț.

Totodată, angajații Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării monitorizează permanent situația în locurile publice (parcuri, stații de așteptare, curțile blocurilor), pentru responsabilizarea populației privind respectarea măsurilor de sănătate publică.

Până la ora actuală, în Republica Moldova sunt înregistrate 16 898 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1242 în Transnistria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram