Din cauza nerespectării măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, săptămâna trecută 13 agenți economici și-au sistat activitatea. Asta a anunțat Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Pe parcursul ultimei săptămâni, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, au efectuat inspecții la 194 de obiective ale economiei naționale:  84 frizerii, 41 instituții medicale, 38 farmacii și instituții care prestează servicii de fitness.

Urmare a evaluărilor, au fost identificate încălcări la 25 obiective. Astfel, a fost supendată activitatea a 13 instituții:  11 frizerii, 1 instituție medicală, 1 centru de sport și aplicate 8 procese verbale de contravenție.

De asemenea, în ultima săptămână, reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, au organizat operațiuni de control în vederea prevenirii răspândirii  infecției COVID – 19 în transportul public, gările și stațiile auto din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Cantemir, Soroca și Edineț.

Totodată, angajații Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării monitorizează permanent situația în locurile publice (parcuri, stații de așteptare, curțile blocurilor), pentru responsabilizarea populației privind respectarea măsurilor de sănătate publică.

Până la ora actuală, în Republica Moldova sunt înregistrate 16 898 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1242 în Transnistria.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!