Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

/VIDEO/ Reacția PG, după ce Bătrîncea a anunțat că Stoianoglo trebuia să se prezinte în Parlament

02 iulie 2020, ora 12:29
Distribuie:

După ce în cadrul ședinței plenare de astăzi, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea a declarat că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo trebuia să se prezinte în plenul Parlamentului, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă, în care susține că instituția are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice.

Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului: „Cei din blocul ACUM să înțeleagă, că astăzi, trebuia să vină Procurorul General. Cei din blocul ACUM i-au făcut o mare favoare lui Candu. Decizia vă apărține. Toți oamenii să știe că blocul ACUM a blocat vizita Procurorului General în Parlament.”

Comunicatul emis de Procuratura Generală:
„Având în vedere perpetuarea în spațiul informațional a unor insinuări și speculații cu privire la venirea Procurorului General în Parlamentul Republicii Moldova cu solicitarea de ridicare a imunității unor deputați, instituția declară următoarele:

Procuratura are propria agendă de activitate, pe care nu și-o ajustează în funcție de calendarele politice și se detașează de orice încercare de a atrage instituția în confruntări și dispute de natură politică.

De asemenea, Procuratura reconfirmă că, nu necesită intermediari politici pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui. Instituția va informa de sine stătător societatea despre propria activitate și evoluțiile investigațiilor pe dosarele din gestiune.

Pe această cale ne exprimăm speranța că procurorii vor fi lăsați să se consacre, în continuare, efortului de a afla adevărul pe cauzele de rezonanță și importanță majoră, restanțe la care așteaptă răspuns nu doar cetățenii Republicii Moldova, dar și partenerii externi de dezvoltare.

Facem repetat, apel, către toți exponenții politici care, la nivel declarativ, vorbesc despre importanța asigurării independenței justiției, să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea organelor de drept”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram