După ce deputații din opoziție au boicotat ședința Parlamentului care a avut loc astăzi, 2 iulie, am încercat să aflăm dacă și mâine legislatorii celor patru formațiuni Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Platforma DA, Pro Moldova și Partidul Politic „Șor” (PP „Șor”) nu se vor prezenta la ședință. Majoritatea a spus că depinde dacă în agendă vor fi cele patru proiecte de legi pentru care și-a asumat Guvernul răspundere.  

Deputatul PAS Lilian Carp a declarat că: „Dacă se va insista în continuare pe cele patru proiecte de legi asumate de Guvern, noi nu vom participa la ședința Parlamentului. Noi am solicitat să le retragă, să vină să le dezbatem în Legislativ, fiindcă nu poți să mergi la majorări de cheltuieli  și să nu discuți în Parlament…”.

Deputatul „Pro Moldova” Sergiu Sîrbu: „Dacă Guvernul va încerca iarăși să vină cu acea asumare de răspundere pe care o consider personal absolut inadecvată, atunci, nu excludem că iarăși am putea să boicotăm, doar aspectul asumării, nu și celelalte subiecte din agendă, dar decizia va fi luată mâine la ședința grupului”.

Deputatul PP „Șor” Denis Ulanov: „Situația nu s-a schimbat. Astăzi nu a avut loc ședința Biroului Permanent al Parlamentului. Autoritățile nu au fost receptive la solicitarea opoziției de a fi purtat un dialog și continuă să-și impună punctul de vedre despre cum trebuie discutate legile în țară . Este vorba despre asumarea de răspundere. Vom decide mâine dimineață dacă vom fi prezenți la ședință”.

Și deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a spus că în cazul în care din agendă nu vor fi scoase cele patru proiecte de legi pentru care și-a asumat Guvernul răspundere, deputații formațiunii nu vor fi prezenți la ședința Parlamentului.

Ședința Parlamentului de astăzi, joi, 2 iulie a fost anulată din lipsa de cvorum.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!