/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Dispariția lui Ștefan Gațcan continuă să fie învăluită în mister

missing
02 iulie 2020, ora 21:28

Dispariția lui Ștefan Gațcan continuă să fie învăluită în mister. După ce apărut într-o vie, spunând că este bine, acesta a părăsit Republica Moldova. Versiunea unora este că a ajuns în România. Telefonul său a fost toată ziua deconectat. Iar mașina sa, care fusese lăsată în parcarea Parlamentului, a fost luată de cineva peste noapte. Între timp, deputații de la Pro Moldova cer instituirea unei comisii de anchetă pentru a investiga circumstanțele în care Ștefan Gațcan a dispărut.

Natalia GHEȚU, REPORTERĂ TV8: „Mașina Ștefan Gațcan care aseară era parcată în această curte a Parlamentului a dispărut peste noapte. Nu este clar când a reușit să transmită cheile cuiva și cine a luta masina din parcare.”

Andrian CANDU, DEPUTAT PRO MOLDOVA: „Imaginile video cu siguranță sunt și ar trebui să fie puse la vedere întregii societăți. Cu siguranță nu a fost dumnealui să-și ia mașina. A fost probabil organizat și aranjat așa cum merg lucurile în țară.”

Iar socialistul Vlad Bătrîncea a declarat că despre ce s-a întâmplat în aceste zile se va afla la timpul potrivit.

Vlad BATRÎNCEA, DEPUTAT PSRM: „Cu domnul Gațcan am vorbit civilizat ca oamenii, nu s-a aplicat forța. Dumnealui va ieși la timpul oportun și va informa opinia publică. Cum explicați ca mașina domnului Gațcan a rămas în … Va rog să nu utilizați banii lui Candu.”

Mirați de dispariția lui Ștefan Gațcan sunt și deputații din opoziție.

Maria CIOBANU, DEPUTATĂ PLATFORMA DA: „Acest deputat este pur si implu rapit. Nu cred că domnul Gatcan a făcut declarația de bună voie pentru că ce căuta în vie?”.

Igor GROSU, DEPUTAT PAS: „Auzim că a trecut hotarul în România. Ironia sorții socialiștii găsesc refugiu în Români. Nu în Rusia, Magadan, alte tăți CS. În România care o blamează.”

Iar democratul Dumitru Diacov explică ceea ce s-a întâmplat prin faptul că socialiștii și-au dorit mandatul înapoi.

Dumitru DIACOV, DEPUTAT PD: „Socialiștii și-au apărat marfa, fiindcă știu că e deputatul din rândul socialiștilor.”

Astăzi, Serviciul de Informații și Securitate a negat că are vreo legătură cu dispariția lui Ștefan Gațca. Acesta a plecat din țară după ce a postat un video, într-o vie, unde apare cu masca pe față și spune că este bine. Nu este clar cum a ajuns acolo, întrucât mașina sa a rămas la Parlament. În tot acest timp, el nu a fost de găsit la telefon.

Zilele trecute, Ștefan Gațcan a plecat de la socialiști pentru a aderat la grupul Pro Moldova. Mai apoi, a renunțat la mandat, după o discuție cu fracțiunea PSRM. Andrian Candu a acuzat Partidul Socialiștilor că l-a amenințat și sechestrat ca să ia o asemenea decizie și cere anchetarea cazului.

Reporter: Natalia GHEȚU
Imagini: Oleg COZLOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram