Alte trei decese provocate de noul coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova. Este vorba despre trei bărbați. Potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Sănătății, bilanțul a ajuns la 563 de cazuri. 

S-a stins din viață un bărbat de 62 ani, din municipiul Chişinău. El a fost transferat de la SCBI “Toma Ciorbă”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 iunie, în stare gravă, cu şoc toxico-infecţios, sindrom de detresă pulmonară.

A pierdut lupta cu virusul și un bărbat de 67 de ani, din municipiul Chişinău. Pacientul a fost transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 30 iunie. El mai suferea de hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF II.

A decedat și un bărbat de 73 ani, din municipiul Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 1 iulie. El avea comorbidităţi precum: hipertensiune arterială gr. III, ateroscleroză obliterantă cronică.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 437 – stare gravă (dintre care 33 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1083 – stare de gravitate medie, ceilalți pacienți sunt în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2 509 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 652, asistenţi medicali – 1129, infirmieri – 508, personal auxiliar – 220. Dintre aceștia, 1 760 s-au tratat de COVID-19.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 17 150 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 249 în regiunea transnistreană. În total, 10 093 de persoane s-au vindecat de COVID-19.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!