/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Autoritățile de la Chișinău vor sesiza mediatorii conflictului transnistrean despre posturile ilegale, instalate de așa-zisele autorități de la Tiraspol

missing
03 iulie 2020, ora 18:19

Autoritățile de la Chișinău vor sesiza mediatorii conflictului transnistrean despre posturile ilegale, instalate recent de așa-zisele autorități de la Tiraspol, anunță reprezentanții Guvernului, după o vizită efectuată de viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic și a ministrului de Apărării, Alexandru Pînzari, în localitățile de pe Platoul Cocieri. 

„Aceste persoane blochează circulația cu diferite instalații și automobile și încearcă să-și atribuie prerogative ilegale de control și evidență a persoanelor. Am vrut să ne documentăm la fața locului cu acțiunile unilaterale ale Tiraspolului și să sesizăm în mod repetat mediatorii și observatorii în procesul de reglementare transnistreană în legătură cu încălcarea flagrantă a drepturilor omului și a documentelor statutare de către Tiraspol”, a spus Cristina Lesnic.

La rândul său, Pânzari a dispus documentarea de către reprezentanții Chișinăului în forțele de menținere a păcii a acțiunilor Tiraspolului și sesizarea organelor de drept pentru a se fi calificate din punct de vedere legal, mai spun purtătorii de cuvânt ai Executivului.

În ultimele luni, de când a început pandemia de coronavirus, autoritățile de la Tiraspol au instalat unilateral cel puțin 37 de posturi de control ilegale în jurul localităților subordonate autorităților constituționale, fapt ce a blocat circulația a circa 50 de mii de locuitori din 11 localități. chișinăul califică situația drept tensionare a situației din Zona de Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram