/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cine și cum se poate înregistra la cursele aeriene spre Federația Rusă. Precizările celor de la ambasadă

missing
03 iulie 2020, ora 18:21

Cetățenii Federației Ruse care se află pe teritoriul R. Moldova pot zbura doar cu curse speciale către țara natală. Pentru a ajunge la bord aceștia trebuie să se înregistreze pe portalul Agenției rusești de Servicii Publice și să se înscrie în lista de așteptare. Asta o spun reprezentanții Ambasadei Federației Ruse, care precizează că Rusia nu a permis reluare zborurilor regulate cu Republica Moldova, ori până pe 1 august a fost impusă interdicția de traversare a frontierei de Federației Ruse.

Dreptul de a beneficia de astfel de curse vor avea: 
– persoanele care au sosit în Republica Moldova după 1 ianuarie;
– care nu sunt rezidenți permanenți ai Republicii Moldova;
– sunt într-o călătorie scurtă de afaceri.

La momentul de față curse speciale nu se efectuează. Ambasada la moment întreprinde toate măsurile pentru ca aceste curse să fie organizate în luna iulie. Informația despre zboruri va fi afișată pe pagina de Telegram a Ministerului rus de Comunicații și pe pagina Ambasadei.

Reprezentanții Ambasadei reiterează că ei nu sunt responsabili de vânzarea biletelor și nu efectuează înregistrarea la cursele organizate de companiile aeriene din Republica Moldova, iar la moment nu există nicio listă întocmită de Ambasadă pentru efectuarea zborului către Rusia.

Ambasada precizează că: „nu eliberează certificate care permit intrarea pe teritoriul Rusiei, iar în cazul în care companiile aeriene anulează zborul sau nu vă permit înregistrarea la cursă trebuie să-i contactați pe reprezentanții acestora”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram