Șeful statului spune că Ștefan Gațcan a părăsit Republica Moldova. Potrivit lui, Gațcan a beneficiat de pază de stat, la solicitare, până la frontiera de stat pentru că se temea. În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Dodon afirmă că a fost decizia lui Gațcan de a depune mandatul și de a păsări țara.

„Unde este domnul Gațcan și ce a fost câteva zile în urmă: Eu știu că a fost o discuție la fracțiunea noastră, dânsul a venit la fracțiune așa cum a convenit cu colegii mei din fracțiunea PSRM și a depus cererea de părăsire a Parlamentului R. Moldova. Dat fiind faptul că dânsul a spus că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele PSRM s-a adresat cu o cerere președintelui țării, mie, să asigurăm pază de stat dumnealui pentru că avea frică de viața sa”, a declarat Dodon.

Totuși șeful statului nu a menționat de cine avea frică Gațcan: „Cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, probabil, el se temea. Și i-am dat pază de stat. Dumnealui a spus că vrea suport până la frontiera de stat, a ieșit din țară, nu pot să vă spun în ce direcție. Și a spus că mai mult de pază de stat nu are nevoie. A luat soția, copii și a plecat omul din țară – asta e decizia dumnealui Să depună cerere, să lese mandatul și să plece din țară”, a precizat Dodon.

Cu referire la acuzațiile că acesta a fost sechestrat, Dodon spune că sunt aberații: Aberațiile care ieri s-au început, bandiții aceștia de-a lui Șor și Candu, sunt foarte interesante, mi-am adus aminte când Plahotniuc aruncat cu curcani deasupra gardului de la Președinție. Fix așa, dacă cineva credea că Șor și Candu, nu sunt împreună, iată, i-ați văzut pe toți împreună cum au ieșit la protest în fața Președinției”, a mai adăugat Dodon.

În același timp, Dodon a spus că își înțelege colegii din PSRM pentru că toți au lucrat pentru ca Gațcan să câștige parlamentarele din Hîncești. Totodată, acesta a spus că c s-a întâmplat cu el câteva zile în urmă, „noi încă o să aflăm, eu nu am discutat cu dumnealui. Dar eu pot să înțeleg și poziția colegilor mei de partid, pentru victoria domnului Gațcan la Hâncești au lucrat toți deputații din fracțiunea PSRM – toți”, a declarat Dodon.

De miercuri dimineață, 1 iulie, doctorul-deputat Ștefan Gațcan este de negăsit.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești (15 martie), unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor.

În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acţiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid. La doar o zi, pe 1 iulie, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță a publicat un comunicat prin care a informat că Ștefan Gațcan își depune mandatul de deputat. Tot acolo, se menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat și intimidat de către PSRM. Socialiștii însă susțin că Gațcan a fost intimidat de Pro Moldova și au solicitat pază de stat pentru acesta. În prezent, nu se cunoaște locul aflării a lui Ștefan Gațcan.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!