Președintele țării Igor Dodon declară că deputatul demisionar Ștefan Gațcan i-a zis acum câteva zile că la el a venit o persoană din partea deputatei Partidului ȘOR (PP ȘOR) Violeta Ivanov și a încercat să-l mituiască, pentru a pleca din fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM). Ulterior, președintele PP ȘOR, deputatul fugar Ilan Șor, a declarat, într-un video postat pe pagina sa de Facebook, că acestea sunt minciuni.

„El (n.r. Ștefan Gațcan) a venit la mine într-o zi, puțin speriat, și mi-a spus că a venit o rudă, nănașii fiicei, nu știu cine, de la Violeta Ivanov, și i-a pus pe masă 500 de mii de euro, el a venit la mine și mi-a spus de lucrul acesta. Și a doua zi a venit la mine și mi-a spus că el categoric nu și i-am spus să se ducă la Procuratura Generală, dar nu a vrut să se ducă la Procuratura Generală să depună denunț (…). Ce s-a întâmplat cu el cu câteva zile în urmă, noi încă o să aflăm, eu nu am discutat cu el”, a zis Dodon în emisiunea sa săptămânală „Președintele Răspunde”.

La rândul său, Ilan Șor, în apărarea Violetei Ivanov, a spus: „Declar cu toată reponsabilitatea că nici doamna Ivanov, nici colegii mei nu se ocupă de cumpărarea deputaților. Eu înțeleg perfect că ei (n.r. socialiștii) acuma încearcă să mute atenția de la faptul că oamenii vor de la ei să plece și să dea vina pe altcineva. Băieți, voi măcar o dată puteți să priviți adevărul în ochi?”, a spus Șor.

Ștefan Gațcan, ales deputat din partea PSRM pe circumscripția de la Hîncești, a anunțat acum câteva zile că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. A doua zi, acesta ar fi depus cererea de renunțare la mandat, document transmis prin intermediul lui Corneliu Furculiță, deputat socialist. În aceeași zi, Gațcan a dispărut. În ultimele zile, acesta a postat doar două înregistrări video, pe pagina de Facebook pe care a folosit-o în campania electorală, în care spune că este bine. Cei din Pro Moldova consideră că Gațcan a fost sechestrat și amenințat de președintele Dodon și cei din PSRM, ultimii însă dau vina pe cei din Pro Moldova că l-au cumpărat cu 500 de mii de euro, lucru negat de deputații din pratidul lui Andrian Candu.

Procuratura Genereală investighează cazul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!