Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, spune că pentru el, plecarea lui Ștefan Gațcan din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor (PSRM) a fost o surpriză neplăcută. Dodon zice că-l cunoaște de mult timp pe Gațcan, acesta fiind și medicul care a asistat nașterea copiilor săi. 

„A fost o surpriză pentru toți, pentru mine a fost surpriză, pentru că noi suntem cunoscuți de mult timp. Copiii mei s-au născut la el (…). Atunci când Organizația Teritorială Hîncești a propus această candidatură, m-am gândit: e medic, om inteligent… Desigur că mi-a fost neplăcut când a anunțat că părăsește fracțiunea”, a declarat șeful statului la emisiunea „Piatnitsa” cu Anatolie Golea, de la RTR Moldova.

Ștefan Gațcan, ales deputat din partea PSRM pe circumscripția de la Hîncești, a anunțat acum câteva zile că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova. A doua zi, acesta ar fi depus cererea de renunțare la mandat, document transmis prin intermediul lui Corneliu Furculiță, deputat socialist. În aceeași zi, Gațcan a dispărut. În ultimele zile, acesta a postat doar două înregistrări video, pe pagina de Facebook pe care a folosit-o în campania electorală, în care spune că este bine. Cei din Pro Moldova consideră că Gațcan a fost sechestrat și amenințat de președintele Dodon și cei din PSRM, ultimii însă dau vina pe cei din Pro Moldova că l-au cumpărat cu 500 de mii de euro, lucru negat de deputații din pratidul lui Andrian Candu. Procuratura Genereală investighează cazul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!