/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Explozie puternică la o uzină de artificii în Turcia. Sunt cel puţin doi morţi şi 73 de răniţi

missing
03 iulie 2020, ora 16:05

Cel puţin 2 persoane au fost ucise şi alte 73 rănite în urma unei puternice explozii survenite vineri la o uzină de artificii în Turcia, au anunţat autorităţile, adăugând că între 150 şi 200 de angajaţi se aflau acolo în momentul deflagraţiei, potrivit AFP, scrie agerpres.ro. 

Explozia, descrisă de serviciile de urgenţă drept ”accident industrial”, s-a produs în cursul dimineţii în oraşul Hendek, în nord-vestul Turciei. Bilanţul oficial arată 41 de răniţi, fără decese.

O imensă ciupercă de fum alb s-a ridicat sute de metri în aer în timp ce se auzeau exploziile produse de focurile de artificii în interiorul uzinei.

Conform martorilor citaţi de mass-media turce, suflul exploziei a fost resimțit pe o rază de circa 50 de kilometri, unii localnici crezând că este vorba despre un cutremur.

Intervenția echipajelor de urgență este complicată de exploziile care continuă să se succeadă. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a trimis trei miniștri la fața locului, fapt ce arată îngrijorarea autorităților faţă de acest incident.

În aceeaşi uzină au mai avut loc două explozii, în anii 2009 şi 2014, soldate împreună cu doi morţi şi circa 40 de răniţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram