/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Guvernul alocă bani pentru majorarea capitalului Arenei Chișinău. Suma depășește 71 de mln. de lei

missing
03 iulie 2020, ora 13:55

Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede alocarea din contul bugetului de stat a peste 71 de milioane de lei Societății cu Răspundere Limitată „Arena Chișinău”, pentru majorarea capitalului social. 

Din această sumă, 66 de milioane 96 mii lei vor fi alocate pentru rambursarea investiției efectuate de partenerul privat la construcția obiectivului „Chișinău Arena”, echivalentul a trei milioane 177 de mii euro, conform contractului.

Alte cinci milioane 210 mii lei vor fi alocate pentru majorarea capitalului social pentru anul 2020 în care statul este asociat unic. Proiectul va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

„Arena Chișinău” urma să fie inaugurată în anul 2019, pe 14 octombrie, de Hramul orașului Chișinău. Ulterior, termenul de dare în exploatare a obiectului a fost extins până la finele anului 2019, iar apoi, până în luna aprilie 2020. Ultima dată limită anunțată de autorități era 1 mai 2020.

Arena națională, un proiect demarat pe timpul guvernării PD, a fost ridicată pe 10 hectare. Alte 59 sunt folosite pentru extinderea zonei de agrement. După schimbarea puterii, în luna octombrie a fost pornit un dosar penal.

Procurorii anticorupție au audiat câțiva martori și au ridicat mai multe probe, după ce au verificat 7 companii și 18 persoane fizice.

Arena este construită de firmă din Turcia, singura care a depus dosarul. Anterior, fostul ministru al Economiei, din Guvernul Sandu, afirma că dacă statul nu va putea să-și respecte angajamentele față de compania turcă, va fi nevoit să cedeze Arena Chișinău cu tot cu terenuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram