/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Medicii și farmaciștii rezidenți antrenați în combaterea infecției COVID–19 vor beneficia de burse

missing
03 iulie 2020, ora 14:25

Medicii și farmaciștii rezidenți, studenții din învăţământul superior şi profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar medical și farmaceutic antrenați în controlul și combaterea infecției COVID–19, vor fi stimulați financiar. Astăzi, 3 iulie, Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de lege în acest sens.

Astfel, categoriile de studenți menționați, care vor efectua pe parcursul anului 2020 un stagiu de practică de 3 luni, în instituțiile medico–sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID–19, vor beneficia pentru anul de studiu 2020 – 2021 de bursă de stagiu de practică în cuantumurile bănești stabilite de Guvern. Bursa de stagiu de practică se va acorda inclusiv pentru anul de studiu 2021 – 2022, în cazul în care persoana, pe parcursul anului 2021 va efectua un stagiu de practică în condiții similare.

Cuantumul bănesc al burselor este de 1600 lei pentru medici și farmaciști rezidenți, 1200 lei pentru studenți și 1000 lei pentru elevi.

Pentru implementarea acestei hotărârii de Guvern, vor fi necesare alocarea, până la sfârșitul anului bugetar 2020, a unor resurse financiare din contul bugetului de stat care s–ar ridica la suma de cel mult 6.472.560 lei.

Ministerul Sănătății precizează că, în cazul elevilor înmatriculați în anul cinci de studii, în învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic, termenul pentru efectuarea stagiului de practică este de două luni.

Cu referire la elevii anilor I–IV, din învățământul profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar medical și farmaceutic, care nu sunt încadrați în practica ce precede probele de absolvire, pot fi încadrați, la solicitare, în instituțiile medico–sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID–19, cu acordarea bursei de stagiu de practică în condiții similare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram