/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut cu 28% față de săptămâna precedentă. În unele localități, infecțiile s-au dublat, totuși

missing
03 iulie 2020, ora 12:08

În ultimele șapte zile, numărul cazurilor de coronavirus a scăzut cu 28% comparativ cu săptămâna precedentă. Anunțul a fost făcut de directorul ANSP, Nicolae Furtună, la conferința de presă din această dimineață de la Ministerul Sănătății.

Totuși, spune Furtună, în unele localități s-a înregistrat în ultima săptămână dublarea numărului de infecții cu Covid – 19.

„Asemenea situații sunt atestate la Edineț, Șoldănești, Rezina, Criuleni, Soroca, acolo unde cazurile s-au dublat în ultimele 7 zile, fiind înregistrată o creștere de 100% a numărului de cazuri”, a menționat șeful ANSP.

Nicolae Furtună a mai explicat că de mai multe săptămâni, cea mai mare incidență a cazurilor de coronavirus la 100 de mii de populație se menține la Bălți.

„Ea a fost determinată de mai multe clustere: la psihiatrie, Primărie și câteva întreprinderi, care au determinat o incidență de peste 1300 de cazuri la o populație de 100 de mii”, a explicat directorul ANSP.

După acest criteriu, Bălți este urmat de Ceadâr Lunga, Taraclia, Comrat și abia apoi de Chișinău.

Furtună a mai spus că până astăzi, 945 de copii s-au infectat cu Covid – 19, dar și 152 de femei gravide au luat virusul.

De asemenea, acesta a mai menționat că în Republica Moldova nu există cazuri de reinfectare cu coronavirus.

Până în prezent, în țară au fost confirmate 17.150 de cazuri de infecție cu Covid – 19, iar 560 de oameni și-au pierdut viața din cauza complicațiilor bolii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram