Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează privind riscul de răspândire a infecției COVID-19 în parcul de distracții „Orheiland”, în condițiile în care pe teritoriul acestuia poate fi înregistrat un flux mare de populație, mai ales copii și nu poate fi asigurată respectarea distanței sociale.

„Menționăm că printre vizitatorii parcului de distracții în special sunt copiii care sunt însoțiți de către persoane în vârstă, pentru care de asemenea poate fi un risc sporit de infectare, sau alte persoane mature care pot fi asimptomatice”, se arată într-un comunicat al ANSP.

Reprezentanții agenției atenționează că din cauza fluxului mare de persoane ar exista impedimente în stabilirea sursei de infecție sau a persoanelor care au contactat în situația unui eventual focar. Cu atât mai mult, că în raionul Orhei se atestă o creștere a morbidității determinate de COVID-19, inclusiv printre copii.

În scopul prevenirii agravării situației epidemiologice prin infecția COVID-19 și respectării hotărârilor Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, pe perioada stării de urgență în sănătate publică sunt interzise activitățile zonelor de agrement.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie un pericol pentru sănătatea populației și servește drept temei pentru atragerea la răspundere a persoanelor vinovate. În Republica Moldova nu e autorizat un astfel de gen de activitate în niciun teritoriu administrativ, spun specialiștii.

La același subiect:

/VIDEO/ Scandal la „Orheiland”! Un grup de oameni se opune închiderii parcului de distracții

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!