/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un deputat PAS propune ca premierul să nu mai fie președintele Comisiei extraordinare de sănătate publică

missing
04 iulie 2020, ora 18:15

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a anunțat că a înregistrat ieri la Parlament o inițiativă legislativă conform căreia Comisia extraordinară de sănătate publică – cea care coordonează gestionarea situației epidemiologice – nu va mai fi condusă de către premierul Ion Chicu.

„Propunerea noastră e ca aceasta să fie condusă de către un specialist notoriu în domeniul sănătății publice. Mai multe state inclusiv din Uniunea Europeană au mers pe ideea că criza pandemică trebuie să fie gestionată de către specialiști, oameni cu autoritate în domeniu. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt convins că, printr-o astfel de abordare, se va asigura o mai bună gestionare a efectelor crizei sanitare. Ajunge cu diletantismul ca politică de stat. Incompetența și corupția ucide”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică are următoarele competențe:
– examinează gradul de pregătire pentru urgențele de sănătate publică, conform legislației și la propunerea Ministerului Sănătății.
– aprobă la nivel național planuri de măsuri pentru asigurarea unui grad adecvat de pregătire pentru urgențele de sănătate publică;
– decide introducerea, suspendarea sau anularea măsurilor de izolare și sau carantină la nivel național și al unităților administrativ-teritoriale, la propunerile Ministerului Sănătăţii.
– decide suspendarea întrunirilor și a evenimentelor la nivel național sau unităților administrativ-teritoriale în baza propunerilor Ministerului Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram