Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a anunțat că a înregistrat ieri la Parlament o inițiativă legislativă conform căreia Comisia extraordinară de sănătate publică – cea care coordonează gestionarea situației epidemiologice – nu va mai fi condusă de către premierul Ion Chicu.

„Propunerea noastră e ca aceasta să fie condusă de către un specialist notoriu în domeniul sănătății publice. Mai multe state inclusiv din Uniunea Europeană au mers pe ideea că criza pandemică trebuie să fie gestionată de către specialiști, oameni cu autoritate în domeniu. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Sunt convins că, printr-o astfel de abordare, se va asigura o mai bună gestionare a efectelor crizei sanitare. Ajunge cu diletantismul ca politică de stat. Incompetența și corupția ucide”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică are următoarele competențe:
– examinează gradul de pregătire pentru urgențele de sănătate publică, conform legislației și la propunerea Ministerului Sănătății.
– aprobă la nivel național planuri de măsuri pentru asigurarea unui grad adecvat de pregătire pentru urgențele de sănătate publică;
– decide introducerea, suspendarea sau anularea măsurilor de izolare și sau carantină la nivel național și al unităților administrativ-teritoriale, la propunerile Ministerului Sănătăţii.
– decide suspendarea întrunirilor și a evenimentelor la nivel național sau unităților administrativ-teritoriale în baza propunerilor Ministerului Sănătății.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!