/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Maia Sandu, despre diferența dintre asumarea de răspundere a guvernului pe care-l conducea și asumarea actuală a guvernului Chicu

missing
05 iulie 2020, ora 14:12

Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ca și colegul ei de formațiune Igor Grosu, este de părere că actualul guvern încearcă să provoace cumva demsia Cabinetului de Miniștri, prin asumarea de răspundere în fața Parlamentului asupra pachetului de legi care prevede majorări de salarii și ajutoare, legate de criza pandemică.

Sandu zice că guvernul Chicu vrea să scape de răspundere pentru criza în care se află acum țara, dar zice că situația de acum diferă de cea de toamna trecută, când guvernul pe care-l conducea, de asemenea, și-a asumat răspunderea în fața Legislativului, iar în consecință, a picat: „Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni”, a comentat președinta PAS, într-o postare pe Facebook.

„ (…) Legile trebuie votate în Parlament. Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară (…). Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”, a comentat Maia Sandu.

Zilele trecute, Guvernul și-a asumat răspundere în fața Parlamentului pentru un pachet de legi, care prevăd inclusiv majorări de salarii pentru medici și alte măsuri sociale. La finele acestei săptămâni, Parlamentul a încercat să se întrunească în ședință pentru a aproba sau respinge asumarea de răspundere, dar ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. Cei din opoziție au boicotat ședința. O nouă ședință a Parlamentului este planificată pentru ziua de mâine, 6 iulie.

În toama anului trecut, atunci când guvernul Sandu a fost demis, au existat de asemenea opinii, mai ales în rândul socialiștilor, că acel Cabinet de Miniștri și-a asumat răspundere în mod intenționat, pentru a provoca demisia Executivului, lucru negat de cei din Blocul ACUM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram