/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Caz tulburător în capitală. Un tânăr homesexual ar fi fost filmat de Poliție și amenințat că-i va fi divulgată identitatea

06 iulie 2020, ora 17:18

Un tânăr homosexual, în vârstă de 17 ani, din capitală ar fi devenit victima unor acțiuni ilegale din partea forțelor de ordine. Ieri, 5 iulie, acesta a solicitat ajutorul oamenilor legii pe motiv că fratele său l-ar fi ținut în casă și l-ar fi amenințat cu răfuială fizică, însă în loc să acorde suport victimei, polițiștii l-ar fi filmat pe adolescent și i-ar fi spus că vor încărca secvența video pe Youtube, ca să-l știe toată lumea și să-i fie rușine de faptul că este homosexual. Solicitați pentru o reacție, reprezentanții Poliției au spus că verifică veridicitatea acestor informații. 

Potrivit Centrului de Informații GENDERDOC-M, ieri, tânărul a apelat la adresa organizației și a comunicat că fratele său îl ține sechestrat în casă și îl amenință cu răfuială fizică, din cauză că acesta este gay. Tânărul a fost consultat de angajații centrului care l-au sfătuit să apeleze la Serviciul 112 pentru a chema Poliția la fața locului, ceea ce a și făcut adolescentul.

„La ora 17.00 acolo a ajuns un echipaj de poliție, însă reprezentanții legii au refuzat să discute cu tânărul. Polițiștii s-au adresat doar fratelui-agresor. După o discuție, reprezentanții organelor de forță i-au spus băiatului că fratele său are dreptate și că acesta trebuie să-l asculte. Tânărul a mai sunat o dată la GENDERDOC-M pentru a comunica cele întâmplate. Angajata Angelica Frolov i-ar fi spus să roage colaboratorii de poliție să se prezinte. Aceștia, însă, au refuzat”, se arată într-un comunicat la asociației.

Potrivit GENDERDOC-M, ulterior, oamenii legii au scos telefonul și au început să filmeze tânărul, spunându-i că vor încărca videoul pe Youtube, ca „să-l știe toată lumea”și „să-i fie rușine de faptul că este homosexual.” Ulterior, reprezentanții asociației au chemat un alt echipaj de poliție și au raportat cazul pe rețelele sociale.

În scurt timp la fața locului a mai ajuns un echipaj de poliție, care și-a făcut treaba profesionist, înlăturându-l pe fratele-agresor și luând tânărul la sector, unde acesta urma să depună o plângere. Cu toate acestea, primul echipaj de poliție a prelungit fărădelegile, spun reprezentanții organizației.

„După ce tânărul a plecat de la sectorul de poliție, primul echipaj, căruia s-au alăturat alți patru colaboratori de poliție, s-a prezentat la domiciul părinților băiatului, unde i-au interogat pe părinți despre locul unde s-ar putea afla fiul lor, însă fără vreun rezultat”, scrie în același comunicat.

Reprezentanții GENDERDOC-M spun că ulterior acești polițiști au încercat să interogheze și o prietenă de-a tânărului, venind la ea acasă, dar acolo se afla doar sora cea mică, care s-a speriat și nu le-a deschis ușa.

„După aceste acțiuni, unul din polițiști l-a telefonat pe tânăr cu amenințări și întrebări despre locul unde se află acum. Tânărul a refuzat să le comunice locul, atunci colaboratorii de poliție i-au spus despre postarea de pe Facebook a Angelicăi Frolov și despre faptul că dacă aceasta nu șterge postarea, iar tânărul nu-și retrage plângerea, „le va fi rău tuturor”. După aceste apeluri, băiatul a deconectat telefonul pentru a nu mai fi hărțuit”, se arată în comunicat.

Solicitată pentru o reacție, ofițera de presă a Departamentului de Poliție Chișinău, Svetlana Scripnic a spus următoarele: „Noi cunoaștem despre aceste informații și urmează să stabilim dacă se adeveresc și să determinăm circumstanțele”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram