/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Cetățenii aflați peste hotare pot propune locațiile unde să fie deschise secțiile de votare la alegerile prezidențiale

missing
06 iulie 2020, ora 15:51

Cetățenii aflați în străinătate pot propune locațiile unde să fie deschise secțiile de votare la alegerile prezidențiale din acest an. Comisia Electorală Centrală (CEC) a venit cu un apel către asociațiile din diaspora prin care le-a solicitat să înainteze până pe data de 14 iulie curent propuneri în acest sens. 

Demersul urmează să fie expediat către info@cec.md și va include denumirea țării, denumirea localității/localităților, numărul estimativ de alegători care domiciliază în fiecare localitate și numărul de secții de votare necesar pentru fiecare localitate, informează CEC.

Cetățenii care doresc să participe la alegeri trebuie să se înregistreze prealabil. O puteți face pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Înregistrarea prealabilă o puteți anula cu cel târziu 25 de zile înainte de ziua alegerilor.

Înregistrarea poate fi efectuată on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md sau pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC și/sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

Înregistrarea prealabilă permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării, în vederea constituirii secțiilor de votare suplimentare, precum și de a determina numărul estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite acestora.

În acest an, alegerile prezidențiale se vor desfășura pe data de 1 noiembrie. Legislația prevede că, în cazul alegerilor prezidențiale, sunt organizate secții de votare pe lângă misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova. Totodată, cu acordul autorităților competente ale țărilor respective, pot fi organizate secții de votare suplimentare și în alte locații.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram