/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Partidul Șor spune în ce condiții se va prezenta la ședința Parlamentului

missing
06 iulie 2020, ora 17:20

Deputații partidului Șor vor participa la ședințele plenare ale Parlamentului și vor susține votarea unor proiecte importante pentru sistemul medical și social al țării numai în cazul în care proiectele de legi vor fi discutate deschis în Parlament și nu prin ocolirea organului legislativ. Se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

„Considerăm că salariile medicilor nu trebuiesc majorate pe etape, dar imediat. Indemnizația unică pentru pensionari nu trebuie să fie de 700 de lei, dar de 5.000. Și cel puțin la fel trebuie să fie indemnizația de șomaj, pentru că este imposibil să supraviețuiești cu mai puțini bani, având în vedere prețurile actuale. Doar în asemenea caz fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va participa la ședința Parlamentului și va susține amendamentele”, a menționat Șor, potrivit comunicatului formațiunii.

De asemenea, liderul formațiunii Ilan Șor a respins acuzațiile precum că partidele de opoziție ar bloca activitatea Guvernului. „Pentru amendarea legislației, inclusiv a Legii Bugetului, există proceduri clare. Acestea presupun discuții deschise în Parlament. În asta constă esența democrației parlamentare”, a declarat Ilan Șor.

Ultimele trei ședințe ale Parlamentului, stabilite pentru joi, vineri și luni, 6 iulie, nu au avut loc în lipsă de cvorum. Au boicotat ședința Legislativului deputații fracțiunilor Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate, Grupul Pro Moldova și cei din Partidul Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram