Cam cinci milioane de autoturisme cu motoare diesel Euro 5 circulă pe străzile Germaniei. Pentru că acestea emit noxe de oxid de azot peste limitele permise, conducătorii auto care le dețin riscă să nu mai aibă voie în curând să circule cu ele în numeroase orașe germane.

După ce o vreme îndelungată, după scandalul de poluare privind motoarele diesel care a fost cunoscut de întreaga planetă, producătorii auto nu s-au declarat dispuși decât să îmbunătățească software-ul din aceste mașini Euro 5, o măsură care s-a dovedit a fi insuficientă, Oficiul federal de Transport a emis de curând primele autorizații de upgrade la hardware-ul automobilelor în cauză.

Iar cererea pentru noua tehnologie explodează. Doar firma specializată Twintec Baumot a înregistrat în câteva săptămâni peste 15.000 de comenzi pentru instalarea sistemului BNox. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!