Consilierul municipal din Chișinău, comunistul Nicolai Rusol, a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta se află de ieri internat la Spitalul Ministerului Sănătății. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al Primăriei.

Rusol a fost la ședința din 2 iulie a CMC, însă atunci nu avea niciun simptom de boală.

Pentru că există riscul să fi transmis virusul, marți, 7 iulie, vor fi testați Covid – 19 consilierii care au stat aproape de Nicolai Rusol joia trecută și membrii Comisiei locative, din care face parte și comunistul.

Mâine urma să aibă loc o nouă ședința CMC, însă a fost amânată pentru joi, 9 iulie.

„O soluție pe care au acceptat-o la biroul permanent era ca mâine să se facă testare la toți cei care au avut contact, vorbim de comisia locativă și cei din imediata apropiere a sa la CMC. O să vadă până la sfârșitul zilei, dacă cineva va ieși pozitiv, atunci ședința se va amâna din nou”, ne-a spus consilierul de la PAS, Vasile Grădinaru.

Dacă cel puțin unul din consilierii prezenți joi la CMC va fi diagnosticat cu coronavirus, atunci toți care au participat atunci la ședință, vor intra în carantină, iar ședințele se vor suspenda.

Aproape șase mii de locuitor ai capitalei s-au infectat până acum cu Covid – 19.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!