/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chișinăul încă își revine după ploaia din weekend. Mai multe străzi din capitală au fost distruse

06 iulie 2020, ora 21:07

Mai multe porțiuni de drum din Chișinău, aflate în reparație, au fost spălate de ploile torențiale din ultimele zile. Bucățile de asfalt, nisipul și pietrișul au ajuns pe străzile alăturate. Așa că, a fost nevoie de intervenția celor de la Exdrupo, pentru curățarea lor. Nu este prima dată când aceste străzi sunt transformate în șantire sau sunt inundate de ape, spun locuitorii capitalei. Primarul dă asigurări că va găsi soluții.

Ploile torențiale din ultimele zile au făcut prăpăd pe mai multe străzi din Chișinău, aflate în reconstrucție. Bucăți de asfalt au fost spălate de ape, iar mai multe guri de canalizare au fost înfundate. Strada Dante Aligheri a fost distrusă, practic, în totalitate de șuvoaiele de apă. Pietrișul folosit la reconstrucția drumului a ajuns până pe strada Muncești.

„Ploile au spălat, aici a fost aproape gata, dar au fost mari ploi”; „- Ne afectează sigur, nu poți să nu ai trecere la clădire. – Cam complicat, sperăm că nu o să fie pe mult timp”, spun oamenii. Ei susțin că nu este prima dată când acest drum este distrus de ploi, iar lucrări de reparație se fac foarte rar: „Iată acum văd că s-au apucat de lucru, până acum nu, nimeni nu făcea nimic. De când m-am mutat eu aici, un an de zile, nimic nu s-a făcut, oamenii singuri au strâns bani și au pus beton”.

Și strada Albișoara, a fost sub ape. Primarul Capitalei spune că acest lucru se întâmplă din cauza gurilor de canalizare, care nu fac față volumului mare de ape.

ION CEBAN, PRIMARUL CAPITALEI: „Gurile de captare din oraş nu fac față volumului mare de apă, pentru că în partea de sus a orașului acestea pur şi simplu nu există, iar toată apa vine la vale, pe str. Albişoara. Actualmente, identificăm soluţii în acest sens”.

A scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Responsabilii de la Primărie afirmă că au început procesul de curățare a drumurilor, acoperite cu nisip și pietriș în urma ploilor.

SERGIU TOMIȚA, ȘEF, REGIA „EXDRUPO”: „Practic ieri am intervenit la curățarea părții carosabile de nămol, astăzi în întregime toată regia v-a activa la lucrări de salubrizare și de curățenie”.

Șuvoaiele au făcut prăpăd și pe alte străzi din Capitală. Salvatorii au fost solicitați să pompeze apa din subsolurile a nouă blocuri locative de pe străzile Cale Ieșilor, Gh. Asachi, Muncești, Costiujeni, Zelinski, dar și în suburbiile Codru și Durlești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram