/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Cu ajutorul ambasadei SUA, un tânăr a reușit să doneze peste 3000 de prânzuri calde medicilor din prima linie

missing
06 iulie 2020, ora 22:20

Pe timp de pandemie, prind viață tot mai multe inițiative de susținere a eroilor din prima linie. Alături de lucrătorii medicali este și un tânăr antreprenor din Răzeni care, timp de o lună, a livrat peste 3000 de prânzuri calde angajaților din trei centre medicale din municipiile Chișinău și Bălți. Proiectul a fost posibil datorită susținerii financiare din partea Ambasadei Statelor Unite.

La începutul declanșării stării de urgență în țară, au existat mai multe inițiative prin care medicii erau susținuți cu prânzuri calde. Însă, după sărbătorile pascale acestea s-au redus. Sergiu Gurău a decis atunci să se implice și, astfel, a luat naștere campania „Ajută Eroii”. Bani nu avea, întrucât a fost afectat și el de criză, dar a apelat la ajutorul Ambasadei SUA, care a contribuit financiar cu 10 mii de dolari.

SERGIU GURĂU, COORDONATOR DE PROIECT: -„Bani pe care i-am redirecționat pentru hrana medicilor, lucrătorilor medicali inclusiv și a personalului tehnic care lucrează în centrele COVID-19”.

Mâncarea a fost pregătită la cantina socială pe care a fondat-o la Răzeni. Meniul a fost unul consistent. Din el nu a lipsit salata, carnea, garnitura, apa și pâinea.

SERGIU GURĂU, COORDONATOR DE PROIECT: – „Prânzul care să asigure cu suficientă energie următoarele ore de actitivate ale unui medic.”

Mai mult, Sergiu a recurs la caserole biodegradabile, recipiente din sticlă pentru apă și pungi din hârtie, ca să nu polueze mediul ambiant. Totuși, recipientele eco l-au costat de câteva ori mai scump.

 SERGIU GURĂU, COORDONATOR DE PROIECT: -„Un exemplu și pentru alte companii sau inițiative să utilizeze ambalaje biodegradabilie sau care pot să le reutilizeze, ar fi minunat”.

Timp de o lună, tânărul a livrat peste 3000 de prânzuri calde angajaților din trei centre medicale din municipiile Chișinău și Bălți. Acum, Sergiu își propune să atragă și alți donatori pentru a putea continua inițiativa lansată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram