/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ PAS rămâne pe poziții: Dodon și Chicu mai au timp pentru a anula angajamentele

missing
06 iulie 2020, ora 13:18

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) rămâne pe poziții. Deputații au declarat, astăzi, 6 iulie, în cadrul unui briefing de presă la Parlament, că premierul Ion Chicu și președintele Igor Dodon mai au jumătate de oră pentru a anula angajamentele asumate de Guvern la legea bugetului și alte trei și a vota proiectele în procedură obișnuită, să fie expediate în Legislativ, iar deputații să le aprobe

„PAS este gata să susțină toate inițiativele bune care sunt și alte lucruri care trebuie să se regăsească în versiunea nouă a legii bugetului. În timpul care a mai rămas chemăm pe Igor Dodon și pe Ion Chicu de să nu instituie pe prostia lor pentru că va fi și astăzi un eșec. Trebuie să lase Parlamentul să-și facă meseria, iar ei să vină cu argumente”, a declarat deputatul PAS, Igor Grosu.

Aleșii poporului au mai punctat trei domenii, care în opinia lor trebuie să se regăsească în cadrul modificărilor la legea bugetului. Este vorba despre domeniile: economie, agricultură și sănătate.

„Noi solicităm adoptarea a două programe de susținere pentru domeniul Horeca. Este vorba despre subvenționarea șomajului tehnic în proporție de 75 la sută din salariul de bază timp de trei luni pentru angajații care și-au întrerupt activitatea în timpul stării de urgență. În acest sens, solicităm alocarea a 150 de milioane de lei.

Al doilea program constă în oferirea de către stat a foilor turistice pe teritoriul Republicii Moldova pentru lucrătorii din prima linie. Noi lucrăm la acest proiect de lege care va fi prezentat în curând”, a spus deputatul Radu Marian.

„Ceea ce lipsește în acest buget este lipsa banilor pentru a fi lansat un program de testare la nivel național. Insistăm ca Guvernul când va veni să prezinte proiectele, să înțelegem că sunt bani alocați pentru circa 500 de mii de teste care să fie efectuate”, a declarat deputatul Dan Perciun.

„PAS propune în mod urgent de elaborat un program special pentru acoperirea pagubelor cauzate de secetă și înghețurile timpurii cu un buget de minimum 300 de milioane de lei. Mărimea sumelor va fi stabilită în dependență de pagube”, a precizat Vladimir Bolea.

Ultimele două ședințe ale Parlamentului în cadrul cărora urmau a fi votate cele patru proiecte de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspundere au eșuat din lipsă de cvorum. Deputații din opoziție fiind cei care au părăsit sala. Ședința de astăzi a Legislativului urmează să se înceapă la ora 14:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram