/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Au cerut bani pentru a scoate de sub urmărire un șofer, prins beat. Doi angajați ai Gărzii forestiere din Soroca, reținuți de CNA

missing
07 iulie 2020, ora 13:30

Un inspector și un pădurar, ce aparțin Întreprinderii pentru silvicultură din Soroca, au fost reținuti, în aceasta dimineață, de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Cei doi sunt bănuiți că ar fi pretins mită de la un bărbat, sub pretextul ca îl pot ajuta să scape de pedeapsă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate.

„Potrivit denunțătorului, angajații Gărzii forestiere din Soroca ar fi susținut că au influență asupra unor polițiști, dar și asupra unor responsabili din sistemul judecătoresc și că i-ar putea determina pe aceștia să-l scutească de răspundere pentru constatarea lui în stare de ebrietate alcoolică la volan. Pentru serviciile lor, bănuiții i-ar fi cerut 1400 de euro – bani pe care denunțătorul i-a transmis celor doi”, se spune în comunicatul CNA.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală sau detenție pe un termen de până la 6 ani.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram