După ce bucureştenii au spus NU introducerii vinietei Oxigen, Primăria locală caută alte soluţii pentru a reduce poluarea şi a se conforma cât de cât normelor care se doresc a fi respectate în comunitatea statelor membre ale UE.

Astfel, s-a luat recent decizia ca Societatea de Transport București (STB) să transforme 500 de autobuze Mercedes-Benz Citaro cu motoare Euro 3 şi Euro 4, aflate în parcul actual, în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat, care vor corespunde mai nou normei de poluare Euro 6! Iar alte 100 de vehicule vechi vor fi transformate în troleibuze!

Restul de până la 1.000 de autobuze Mercedes-Benz Citaro vor fi modernizate într-o etapă ulterioară a proiectului. În prezent, 500 dintre ele au echipamente de aer condiţionat, iar pentru alte 150 de autobuze, prin eforturile STB şi ale Primăriei Capitalei, au fost montate instalaţii de climatizare. Citeşte continuarea articolului pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!