/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Digurile din mai multe localități din lunca Prutului și Nistrului - consolidate. La Măcărești, apa a inundat pășunile

missing
07 iulie 2020, ora 10:56

Salvatorii continuă să consolideze diguri în localitățile in lunca râurilor Prut și Nistru, pentru a evita riscurile unor eventuale inundații. Pe parcursul zilei de marți, 6 iulie, au fost întărite porțiuni de diguri în sate din raioanele Cantemir, Ungheni și Nisporeni. 

În localitatea Ghioltosu, digul de protecție a fost înălțat cu aproximativ 40 de centimetri în locurile joase, pe o distanță de 40 de metri. La efectuarea lucrărilor au fost antrenate opt unități de tehnică.

Lucrări similare s-au făcut și la Ungheni. Aici barajul a fost fortificat pe o distanță de peste 250 m. La Măcărești salvatorii în comun cu autoritățile locale au pompat apa de pe pășunile inundate pentru prevenirea riscului de inundare a culturilor agricole, fiind consolidat un dig cu lungimea de peste 500 m.

P0tru fortificarea digului din satul Grozești, raionul Nispreni au fost utilizați 140 de saci cu nisip.

Activități de consolidare a barajelor vor avea loc și pe parcursul zilei de 7 iulie în porțiunile joase din lunca râului Prut pentru prevenirea riscurilor inundațiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram