/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„Ne-am fi dorit să economisim banii cetățenilor”. Reacția PSRM la decizia Curții Constituționale

missing
07 iulie 2020, ora 14:30

PSRM spune că se va conforma deciziei Curții Constituționale, potrivit căreia un scrutin parlamentar anticipat nu poate fi organizat în aceeași zi cu scrutinul prezidențial. Totodată, aceștia spun că actualul Legislativ s-a discredita, iar după alegerile prezidențiale din toamnă, primul decret al șefului statului trebuie să fie de dizolvare a actualului Parlament.

„Noi ne-am fi dorit să economisim banii cetățenilor și să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în aceeași zi cu cele prezidențiale, la 1 noiembrie, dar ne conformăm hotărârii Înaltei Curți”, se spune într-un comunicat al PSRM.

Tot acolo, socialiștii spun că susțin ideea președintelui Igor Dodon că, în această situație, primul decret semnat de șeful statului după alegerile prezidențiale din toamnă trebuie să fie despre dizolvarea actualului Parlament compromis și organizarea alegerilor legislative anticipate.

„Acest Parlament s-a afundat în multiplele scandaluri de corupere a deputaților, astfel că el nu mai reprezintă votul cetățenilor dat anul trecut. Boicotarea ședințelor plenare de către Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor este un alt motiv de discreditare. În actuala situație, doar cetățeni sunt cei care trebuie să decidă cine să le reprezinte interesele în Parlament”, se mai spune în comunicatul de presă al PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram