După ce Curtea Constituțională a decis că alegerile parlamentare anticipate și prezidențiale nu pot avea loc în aceeași, liderul Pro Moldova susține că „din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un Guvern capabil să relanseze economia și să asigure siguranța oamenilor în Moldova”. Totodată, cei din Pro Moldova cere Guvernului Chicu să-și retragă „asumarea iresponsabilă din Parlament și să deblocheze activitatea principalelor instituții ale statului”.

Toate forțele parlamentare responsabile trebuie să-și consolideze eforturile pentru a stopa aprofundarea crizei economice și sanitare din Republica Moldova, generată de incompetența și orientarea îngust electorală a Guvernului gestionat de Igor Dodon, a declarat președintele Pro Moldova Andrian Candu.

Potrivit lui, după pronunțarea deciziei de astăzi a Curții Constituționale, agenda partidelor de opoziție trebuie să fie concentrată în zona așteptărilor și nevoilor cetățenilor. Concurența orgoliilor trebuie stopată, deoarece suntem în pragul unor revolte sociale din cauza sărăciei care se aprofundează, precum și a injustiției din țară. Curtea Constituțională a emis o decizie care nu lasă loc de interpretări, din acest moment trebuie încetate exercițiile de ingeniozitate juridică și instalat un Guvern capabil să relanseze economia și să asigure siguranța oamenilor în Moldova, a spus Andrian Candu.

Pro Moldova cere Guvernului Chicu să-și retragă asumarea iresponsabilă din Parlament și să deblocheze activitatea principalelor instituții ale statului.

Astăzi, 7 iulie, Curtea Constituțională a examinat sesizările unor deputați referitoare la posibilitatea desfășurării în aceeași zi a alegerilor parlamentare anticipate și a scrutinului prezidențial. Ultimul a fost stabilit anterior de Parlament pentru data de 1 noiembrie.

O sesizare în acest sens a fost depusă de către deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea. Ulterior, și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a depus o altă sesizare, în care îi mai întreabă pe judecătorii constituționali dacă cele două scrutine pot fi desfășurare concomitent, în cazul în care președintele își dă demisia.

 

ULTIMĂ ORĂ! Curtea Constituțională a decis că nu pot avea loc parlamentare anticipate și prezidențiale în aceeași zi

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!