/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

„Așa făcea Plahotniuc, așa fac și ei.” Năstase anunță condițiile Platformei DA pentru deblocarea activității Legislativului

missing
08 iulie 2020, ora 13:03

Andrei Năstase, a prezentat, într-un mesaj pe Facebook, condițiile în care deputații Platformei DA ar veni la ședința Parlamentului pentru a debloca activitatea acestuia. Liderul Platformei DA acuză politicienii că în loc să lucreze în folosul oamenilor, aceștia furnizează zilnic circ și totul pentru calcule electorale.

„În loc să facă oamenilor dreptate cu adevărat și o viață mai bună, să le dea locuri de muncă bine plătite, salarii și pensii, subvenții, pâine, la urma urmei, șmecherii timpului își croiesc trambuline și teme electorale pentru sine sau pentru stăpân. Așa făcea Plahotniuc, așa fac și ei, unșii sondajelor scoase din pix. Creează titluri pentru presă, își strigă unii altora numele, fac colb și zgomot, în dosul cărora nu e nimic altceva decât circ electoral”, a scris Năstase pe FB.

Totodată, acesta spune că pentru a debloca activitatea Parlamentului, guvernanții trebuie să:

„- Renunțați la achitarea celor 71 mln. de lei pentru capitalul social al ÎS Arena Națională.

– Reduceți cheltuielile pentru Președinție, Cancelaria de Stat și SPPS cu 60 mln. lei.

– Alocați sprijin bugetar pentru programul de subvenționare a dobânzilor bancare doar pentru întreprinderile, care realmente, dar realmente au suferit de pe urma restricțiilor pandemice, ceea ce ar permite economisirea a 260 mln. de lei.

– Majorați salariile personalului din domeniul sănătății imediat, începând cu 1 august.

– Creați un fond special de subvenționare pentru agricultorii care au suferit în urma secetei din care vor fi alocați câte minimum 4 lei pentru fiecare kg de sămânță de grâu procurat.

– Majorați îndemnizațiile unice pentru pensionarii cu o pensie de sub 3000 de lei de la 700 la 900 lei.

Menționăm că premierul Ion Chicu va veni mâine, din nou, în Parlament pentru a prezenta proiectele asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea. Aceasta va fi cea de a patra încercare, în primele cazuri ședința Parlamentului nu a avut loc din lipsă de cvorum. PAS a declarat că va susține aceste proiecte doar prin adoptarea lor în Parlament.

La 1 iulie, Executivul și-a angajat răspunderea asupra a patru proiecte: pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019, pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019, pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr.172/2019 și cu privire la modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram