/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova

08 iulie 2020, ora 13:48

Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Măsura, care înseamnă că orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ la COVID-19, urmează avertizărilor emise săptămâna trecută pentru Serbia şi alte trei ţări non-membre UE din Balcanii Occidentali.

Decizia a fost luată şi după ce peste 3.000 de persoane din provincia Austria Superioară, ce are graniţe cu Germania şi Republica Cehă, au fost plasate în carantină pentru a limita răspândirea COVID-19. În centrul acestui focar se află un grup de 180 de cazuri legate de o biserică din oraşul Linz cu mulţi enoriaşi români.

„Vă rugăm să nu călătoriţi către aceste ţări. Acesta este apelul nostru urgent, întrucât pe de o parte înseamnă a expune riscurilor sănătatea tuturor, iar pe de altă parte am văzut că există chiar mai multe cazuri importate din aceste state”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe Alexander Schallenberg.

În ultimele săptămâni în Austria au fost detectate aproximativ 170 de cazuri de COVID-19 având legătură cu o ţară străină, cea mai mare parte cu „Balcanii”, a spus Kurz. El a precizat că la frontierele cu Ungaria şi Slovenia controalele vor fi dublate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram