/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Controale pe șantiere, în toată țara! Inspectorii verifică activitatea agenților economici

missing
08 iulie 2020, ora 15:39

Agenția pentru Supraveghere Tehnică (AST) a reluat controalele pe șantierele de construcție din toată țara. Astfel, conform graficului controalelor planificate asupra activității de întreprinzător, pentru perioada ianuarie – iunie curent, au fost planificate 696 de controale, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii într-un comunicat de presă.

Până la instituirea moratoriului, precum și pe perioada stării de urgență în condițiile impuse de situația epidemiologică din țară, de către AST au fost executate 92 de controale planificate și 8 inopinate.

Potrivit directorului AST, începând cu anul curent în domeniul construcțiilor și urbanismului, în vederea asigurării respectării standardelor de calitate, Agenția a efectuat 31 de controale. În rezultatul constatărilor neconformităților au fost aplicate amenzi în valoare totală de 296 760 mii lei.

De asemenea, în rezultatul încălcărilor depistate, Agenția a înaintat către Comisia de atestare 3 propuneri privind sistarea valabilității și anularea certificatelor de atestare tehnico-profesională a responsabililor tehnici, diriginților de șantier, proiectanților, verificatorilor de proiecte şi a altor specialiști implicați în procesul de construcție.

„Agenției pentru Supraveghere Tehnică îi revine o misiune foarte importantă, mai ales în condițiile actuale. Este imperativ să asigurăm la cel mai înalt nivel calitatea și siguranța construcțiilor, funcționarea și exploatarea obiectelor industriale periculoase în condiții de securitate și inofensivitate, supravegherea pieței și protecția consumatorilor privind materialele de construcție şi utilajele industriale periculoase etc.”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

După reluarea controalelor asupra activității de întreprinzător, din data de 1 iulie, de către inspectorii Agenției sunt în proces de lucru 114 controale planificate și 13 inopinate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram