/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Alaiba nu a primit înregistrările de la camerele de supraveghere din Parlament unde apare Gațcan

08 iulie 2020, ora 23:45

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba așa și nu a primit înregistrările de la camerele de supraveghere din Parlament unde apare deputatul demisionar Ștefan Gațcan. Secretariatul Parlamentului a anunțat că datele de pe camerele de supraveghere nu se stochează. Mai mult, din cauza penelor de curent frecvente, mai multe echipamente supraveghere video au ieșit din funcțiune, spun reprezentanții instituției.

„La momentul actual, gestionarea sistemului de supraveghere video a clădirii Parlamentului Republicii Moldova are loc doar prin monitorizarea on-line, fără dispunerea posibilităţii de stocare a datelor. În acelaşi context, vă informăm că echipamentul tehnologic de control sau de monitorizare video a clădirii Parlamentului Republicii Moldova se află la balanţa Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Pentru a soluţiona aspectul menţionat, în repetate rânduri, Secretariatul Parlamentului a sesizat Ministerul Economiei şi Infrastructurii pentru transmiterea la balanţă Secretariatului Parlamentului a echipamentului respectiv, astfel fiind asigurată posibilitatea de a monitoriza şi stoca datele din sistemul de supraveghere video a clădirii Parlamentului.

Ținând cont de cele menționate mai sus, adițional specificăm faptul că din cauza penelor de curent frecvente, mai multe echipamente supraveghere video au ieșit din funcțiune, iar din cauza că acestea nu se află la balanța Secretariatului Parlamentului, acest echipament nu poate fi reparat”, se arată în răspunsul la solicitarea făcută de Alaiba.

Foto: Facebook/ Dumitru Alaiba

Amintim că pe 1 iulie deputatul a solicitat să-i fie puse la dispoziție imaginile de pe camerele de supraveghere video din sediul Parlamentului pe care apare deputatul Ştefan Gațcan. Atunci au existat suspiciuni că Gațcan ar fi fost intimidat de către foștii colegi socialiști, după ce o fotografie în care apar aceștia a fost făcută publică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram