Guvernul va iniția negocierile asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Chișinău. Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea acordului de împrumut între cele două părți.

Acordul prevede oferirea unui împrumut de 100 mln euro, în două tranșe egale, pentru a sprijini RM în situația economică actuală. Debursarea primei tranșe este condiționată de semnarea Memorandumului de înțelegere, cea de-a doua tranșă va depinde de progresele în implementarea a 6 acțiuni prevăzute de Memorandum.

Obiectivul asistenței macro-financiare este de a diminua constrângerile de finanțare externă a RM, de a atenua balanța de plăți și necesitățile bugetului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!