/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Guvernul a aprobat proiectul Acordului de împrumut pentru cele 100 mln de euro, asistența macrofinanciară din partea UE

08 iulie 2020, ora 17:25

Guvernul va iniția negocierile asupra proiectului Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară pentru Chișinău. Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea acordului de împrumut între cele două părți.

Acordul prevede oferirea unui împrumut de 100 mln euro, în două tranșe egale, pentru a sprijini RM în situația economică actuală. Debursarea primei tranșe este condiționată de semnarea Memorandumului de înțelegere, cea de-a doua tranșă va depinde de progresele în implementarea a 6 acțiuni prevăzute de Memorandum.

Obiectivul asistenței macro-financiare este de a diminua constrângerile de finanțare externă a RM, de a atenua balanța de plăți și necesitățile bugetului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram