/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Platforma DA insistă ca Chicu să își retragă asumarea de răspundere și îi transmite premierului să plece. „Nu ne șantajați”

missing
08 iulie 2020, ora 11:50

Președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari reiterează condițiile în care deputații formațiunii vor participa mâine la ședința Parlamentului. Într-o conferință de presă, Slusari a subliniat, repetat, că Guvernul trebuie să își retragă asumarea de răspundere pentru proiectul de rectificare a bugetului și i-a sugerat să introducă o serie de modificări. Deputatul dă asigurări că imediat ce vor fi făcute schimbări în proiect, Platforma DA îl va susține. 

„Dacă Guvernul Chicu își retrage acestă asumare rușinoasă, nejustificată, noi suntem gata să examinăm cât mai repede celelate subiecte din ordinea de zi și poate și altele care pot fi incluse”, a declarat Alexandru Slusari.

Președintele fracțiunii Platformei DA a menționat ce modificări ar trebui făcute în proiect.

„Noi nu propunem idei populiste, dar sunt câteva momente imortante. Guvernul să renunțe la alocarea banilor pentru Arena Chișinău, să reducă cheltuieli inutile, în primul rând ce țin de extinderea bugetului SPPS, unor reparații, să reducă niște cheltuieli pentru Președinție, să fie realocați niște bani de la programul de sprijin. Acolo este un program de sprijin pentru agenții economici, iată dacă noi lăsăm doar acei agenți economici care au suferit în urma pandemiei, restul banilor sunt prevăzuți pentru întreprinderile care nu au avut nicio pierdere, ci supravenituri”, a declarat deputatul.

„Putem economisi acolo 260 de milioane și dacă mai renunțăm la Arenă și mai reduce niște cheltuieli, noi lesne putem să realocăm pe interior undeva cel puțin 400 de milioane și noi am propus ca acestea să fie alocate pentru majorarea salariilor medicilor, nu atunci când vrea Dodon, dar de la 1 august, pentru a crea un fond subvenționare special pentru cei care au avut de suferit în urma calamităților naturale, am vorbit să alocăm măcar 4 lei, pentru fiecare kg de sămânță procurat. Și plus noi adăugăm câte 200 de lei la indemnizațiile pentru pensionari. Am făcut calcule sunt argumentate, și nu populiste”, a adăugat Slusari.

De asemenea, Alexandru Slusari i-a transmis lui Ion Chicu să își dea demisia și să lase posibilitatea de a fi creat un Guvern nou.

„Dacă Chicu încearcă prin aceste acțiuni manipulatorii să blocheze activitatea Guvernului și Parlamentului, să plece! Nu ne șantajați cu plecarea, de ce nu plecați? Plecați! Nu vă permite Dodon? Nu sunteți liber în acțiuni? Plecați și noi o să facem alt Guvern și o să scoatem țara din mocirla în care ați aruncat-o”, a mai spus deputatul Alexandru Slusari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram