/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Reacția SPPS, după ce angajații instituției au fost văzuți cum păzesc locuința lui Ștefan Gațcan

missing
08 iulie 2020, ora 23:24

Reprezentanții Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS) au venit cu o reacție după ce angajații instituției au fost văzuți ieri, 7 iulie, cum păzesc curtea blocului în care locuiește deputatul demisionar Ștefan Gațcan împreună cu familia. 

Începând cu 1 iulie curent, Serviciul asigură protecția și paza deputatului Ștefan Gațcan. Prin urmare, instituția întreprinde întreg spectrul de măsuri ce se impun în vederea asigurării protecției persoanei beneficiare de protecție de stat, membrilor lui de familie, precum și a sediilor de lucru și a reședințelor acestuia”, se arată într-un comunicat al SPPS.

Reprezentanții instituției au precizat că având în vedere specificul activității, aceștia nu sunt în măsură de a oferi alte detalii privind formele, metodele și planurile de asigurare a protecției demnitarului vizat, or divulgarea acestora atrage după sine răspunderea conform legislației.

Ștefan Gațcan a revenit ieri, în Republica Moldova. Informația a fost confirmată, pentru TV8 de către vecinii acestuia, dar și de către președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, pentru un alt post de televiziune.

În tot acest timp, Gațcan s-a aflat la Iași, cu familia. El spune că va face declaraţii foarte importante în Parlament. Astăzi dimineață, însă, un alt vecin al deputatului ne-a spus că acesta a plecat de acasă, iar odată cu el a dispărut și echipajul poliției, care s-a aflat în zonă toată noaptea.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram