/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Rezultatul concursului pentru desemnarea directorului celui mai mare spital din țară, contestat în instanță

08 iulie 2020, ora 21:47

Medicul Aurel Bodiu, candidatul care a pierdut concursul pentru funcția de director al Spitalului Clinic Republican (SCR) „Timofei Moșneaga”, va contesta rezultatul în instanță. Neurochirurgul a depus miercuri o cerere în instanță cu privire la emiterea unei ordonanțe provizorii prin care să îi interzică Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să emită ordinul de numire a lui Andrei Uncuța în funcția de director al SCR, scrie anticoruptie.md.

Aurel Bodiu a comunicat sursei citate că avocații săi pregătesc cererea de contestare a rezultatului concursului și din această cauză au fost luate măsuri pentru ca Uncuța să nu fie confirmat în funcție până va fi luată o decizie definitivă de către instanță.

Semnatarul cererii a invocat mai multe nereguli privind desfășurarea concursului pentru funcția de director al SCR. „Președintele comisiei de concurs a încercat să reducă transparența ultimelor două etape ale concursului prin confruntări publice directe cu reprezentanții mass-media, pe care a încercat să-i înlăture și să-i împiedice să filmeze, a încercat să conteste dreptul deputaților în Parlamentul Republicii Moldova de a asista la concurs. Organizatorul concursului a comunicat cu contracandidatul meu pentru a-l ruga să asigure filmarea concursului, în condițiile în care ministerul are un întreg serviciu de presă. Președintele Comisiei de concurs și-a asumat public ofițerul de presă subordonat contracandidatului meu. Membrul Comisiei de concurs cu drept de vot, Natalia Gaibu, vicedirector medical interimar al Spitalului Clinic Republican Timofei Moșneaga, aflată în relație de subordonare nemijlocită a contracandidatului meu, fiind numită în această funcție de conducere de către el și de menținerea căruia în funcție în rezultat depinde și rămânerea sa în funcția administrativă”, se arată în cererea semnată de Bodiu.

„Au fost mai multe nereguli. Cel puțin să fi avut bun simț și să nu fi acționat fățiș. M-a surprins și graba cu care a fost organizat și anunțat rezultatul concursului”, a declarat medicul Aurel Bodiu.

Ministerul Sănătății a anunțat ieri rezultatele concursului câștigat de către Andrei Uncuță pentru funcția de director al Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram