Toată lumea cunoaşte, mai ales conducătorii auto, dar şi cei care se pregătesc pentru a deveni şoferi, cum arată indicatorul rutier de prioritate 2.2 din Regulamentul Circulaţiei Rutiere – “Trecerea fără oprire este interzisă”.

Dar cine i-a inventat forma mai neobişnuită? Nu s-a putut realiza rotund, ca şi cele din categoria indicatoarelor de interzicere sau restricție?

După cum se ştie, octogonul roșu cu inscripția albă STOP, obligă șoferul să oprească la linia de oprire, iar în absența sa – la marginea intersecției carosabilului. William Phelps Eno, un bogat originar din New England, a vorbit despre necesitatea unui astfel de semn în îndepărtatul 1900, încercând astfel să facă față haosului de pe drumurile publice. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!