/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Furtuna a făcut ravagii în Capitală. Vântul a doborât la pământ mai mulți copaci, iar traficul a fost blocat

missing
08 iulie 2020, ora 20:14

Fire rupte, copaci doborâți la pământ și străzi blocate. Așa arăta Capitala, în această dimineață, după vântul puternic de noaptea trecută. Oamenii se plâng că autoritățile nu i-au măsuri suficiente, pentru a le proteja viața. Responsabilii de la Spații Verzi nu ne-au răspuns la telefon pentru detalii. Meteorologii, însă, ne avertizează că fenomentul ar putea să se repete, până la sfârșitul lunii.

S-a circulat anevoios, în această dimineață în mai multe sectoare ale capitalei. Pe strada Iurii Gagarin, șoferii au fost nevoiți să ocolească un copac, căzut în mijlocul drumului. Acesta a fost smuls din rădăcini de furtuna de noaptea trecută.

Până la amiază, copacul a fost evacuat, iar o echipă de muncitori a venit pentru a repara firele electrice, rupte de vânt.

“Iată, ce vedeți, asta a fost rupt. Mai mult, nimic. Noi schimbăm becurile.”

CĂTĂLIN  GORIA, REPORTER TV8: “Furtuna din noaptea trecută a doborât la pământ și această salcie, de pe strada Hristo Botev din Capitală. O parte din coroana acesteia a căzut peste un nuc, iar altă parte – în mijlocul trotuarului. După cum se vede, salcia este mai mult putredă. Iar peste drum, sunt alți patru copaci,fără nicio frunză, care ar putea fi doborâți de rafalele de vânt.”

Cei care locuiesc în preajmă spun că, aprope de miezul nopții, s-a auzit un sunet puternică și s-au trezit.

“Bătea vântul foarte tare, am auzit o bubuitură destul de mare.”

Oamenii dau vina pe autorități, pentru că nu taie copacii uscați, care prezintă pericol pentru viață și bunurile materiale.

“- Nu este niciun control, nu mai vine nimeni de la salubritate. -Când ultima dată ați văzut ca cineva să vină să taie copacii? – Nu țin minte.”

“Miniștrii ecologiei sunt de vină, că nu au grijă de copacii uscați.”

Și peste gardul Ambasadei Americii, de pe strda Alexei Mateevici, din Capitală, a căzut un arbore.

Responsabilii de la Spații Verzi nu ne-au răspuns la telefon pentru detalii. Iar meteorologii susțin că acesta este un fenoment obișnuit, chiar dacă se petrece în mijlocul verii, și că ar putea să se repete.

GHENADIE ROȘCA, ȘEF, CENTRUL DE PROGNOZE METEO: Această instabilitate atmosferică este cauzată de un front atmosferic rece, care traversează teritoriul nostru. Luna mai, iunie, iulie sunt luni cu instabilitate atmosferică.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, de mâine și până la sfârșitul săptămânii vom avea vreme frumoasă.

Reporter: CĂTĂLIN GORIA
Imagini: ROMAN BAHNĂ

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram