/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Bulgaria, condamnată la CEDO pentru că nu a acceptat schimbarea de sex a unui bărbat

missing
09 iulie 2020, ora 17:28

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Bulgaria a încălcat drepturile unui bărbat transsexual după ce a refuzat solicitarea acestuia de a-și schimba numele și sexul feminin înregistrate oficial. Bărbatul a reclamat la instanţa din Strasbourg că a vrut să își facă operație de schimbare de sex, dar medicii au refuzat fără o hotărâre judecătorească, care să confirme acest lucru.

Un tribunal a respins cererea bărbatului ca fiind legal inadmisibilă, chiar dacă a acceptat că el se consideră de sex masculin, trăieşte ca un bărbat şi a suferit o intervenţie chirurgicală la sâni, scrie Realitatea.net.

În decizia sa, CEDO a reamintit că alte instanţe bulgare au aprobat schimbări în registrele de stare civilă în cazuri similare şi chestiunea se află în prezent în faţa Curţii Supreme de Casaţie a ţării. Instanța de la Strasbourg a decis că Bulgaria a încălcat dreptul bărbatului la viaţă privată şi a dispus să-i plătească daune morale în valoare de 7.500 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram