„Dacă nu veneau cu toții într-o zi, nu era să fie acea îmbulzeală”, astfel a comentat premierul Ion Chicu situația de la sediile Casei Națională de Asigurări Sociale (CNAS) unde zeci de vârstnici au stat în rând pentru a depune actele pentru reexaminarea pensiilor. 

„De la 1 iulie circa 13 mii de beneficiari pot depune actele, timp de o lună, pentru recalcularea pensiilor. Faptul că mai multe persoane în vârstă au decis să vină în prima lună este o problemă de comunicare eu cred că a CNAS-ului pentru că cererile nu s-au primit doar în prima sau a doua zi. Faptul că noi venim și ne îmbulzim în așa mod nu este un lucru bun”, a declarat premierul.

Întrebat dacă am putea avea un nou focar provocat de această situație, premierul Chicu a spus: „Focare din păcate avem peste tot”. Cât ține de digitalizarea acestui proces, prim-ministrul a declarat: „Sunt lucruri foarte teoretice și bune”.

Deputata Partidului „Șor” Marina Tauber a declarat că mai mulți bătrâni s-au infectat cu COVID-19 sub ușa CNAS stând în rând pentru a-și perfecta actele ce țin de reexaminarea pensiei. Tauber a adresat ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și directoarei CNAS un demers în care a solicitat revizuirea modului de depunere a cererilor și actelor pentru reexaminarea pensiilor.

Ultima a venit cu o reacție și a precizat că CNAS a asigurat pensionarii cu mănuși și dezinfectant, iar vârstnicii trebuie să se asigure cu mască și să păstreze distanța socială.

Ieri, Guvernul a aprobat un proiect lege care prevede ca depunerea actelor pentru reexaminarea pensiilor să fie făcută de persoane terțe prin procură.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!