/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO/ Profesorii din școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană și-au primit salariile pentru luna iunie

missing
09 iulie 2020, ora 14:32

În ciuda regimului restrictiv de circulație impus unilateral de Tiraspol pentru toți cei care traversează linia administrativă, angajații școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană și-au primit săptămâna curentă salariile pentru luna iunie.

Biroul Politici de Reintegrare (BPR) anunță într-un comunicat de presă că, astăzi, ultimul grup de profesori, angajați ai Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol, a fost transportat la Coșnița pentru a putea ridica salariile. Pe parcursul săptămânii, cadrele didactice din toate opt școli au fost asistate de Biroul Politici de Reintegrare să ajungă la bancomate, cu respectarea regulilor epidemiologice.

Amintim că termenul inițial, stabilit pentru așa-zisa carantină de către structurile din regiunea transnistreană a fost 1 mai curent, ulterior extins până la 15 mai, urmat de o nouă prelungire până la 15 iunie. Din 15 iunie a fost introdus un regim nou de intrare/ieșire din regiune cu termenul până la 30 septembrie curent. Persoanele care traversează linia administrativă erau impuse să se autoizoleze timp de 14 zile, iar ulterior au fost anulate și așa numitele permise de trecere emise pentru diverse grupuri de persoane.

Mai mult, au fost instalate ilegal 37 de posturi de control în jurul localităților din stânga Nistrului, subordonate autorităților constituționale, care împiedică cca 48 de mii de locuitori ai acestora să se deplaseze către propriile terenuri agricole sau cu necesități vitale.

Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, aceste posturi ilegale sunt prezentate ca „posturi sanitare”, dar în realitate sunt posturi ilegale adiționale unde sunt amplasați grăniceri. BPR menționează că acțiunile în cauză contravin angajamentelor asumate în cadrul pachetului Berlin Plus, libertatea de circulație pentru persoane fizice și oficiali.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram