/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Maia Sandu: Uniunea Europeană va oferi 30 de milioane de euro Republicii Moldova

missing
09 iulie 2020, ora 22:02

Uniunea Europeană va aproba mâine, 10 iulie, eliberarea a 30 de milioane de euro Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat fosta premieră Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

„După luni de insistență din partea noastră, majoritatea parlamentară și guvernul lui Dodon au binevoit să-și dea votul pentru o parte din angajamentele pe care le avea Republica Moldova pentru obținerea acestor bani”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale.

Fosta prim-ministră spune că tranșa a treia, în valoare de 40 milioane euro, a fost anulată din cauza iresponsabilității și lenei guvernării de la Chișinău.

„Din acești bani, 20 de milioane de euro erau donație, bani care nu trebuiau întorși UE. Altfel spus, un cadou de 400 milioane de lei din partea UE pentru oamenii din R. Moldova. Din cauza lui Dodon și a guvernului lui, acești bani nu vor mai ajunge în țara noastră, vor ajunge în altă țară, cu conducere responsabilă”, a spus fosta premieră.

Politiciana a mai anunțat că Uniunea Europeană este disponibilă să lanseze un nou program pentru R. Moldova în valoare de 100 milioane euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram