/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Deputații i-au cerut explicații lui Gațcan pentru că nu a stat 14 zile în autoizolare, deși a fost peste hotare

missing
09 iulie 2020, ora 20:26

Deși legea spune că cei reveniți de peste hotare trebuie să stea 14 zile în carantină, deputatul Ștefan Gațcan nu a respectat această obligație. Pentru TV8, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne a precizat că oamenii legii vor examina cazul. Astfel, prezența deputatului la ședința parlamentară a provocat discuții aprinse. Opoziția i-a cerut explicații despre cum a dispărut din țară și de ce nu s-a autoizolat, după ce a revenit în weekend din România. Însă, la toate aceste întrebări deputatul a răspuns cu tăcere. A făcut un comentariu doar pe o rețea socială, unde a spus că nu putea fi indiferent de haosul creat în Parlament, așa că a venit la ședință pentru a ajuta țara să nu intre în blocaj.

MARIA CIOBANU, DEPUTATĂ PLATFORMA DA: „Domnule Gațcan, cetățenii vă roagă să spuneți de la tribuna centrală ce vi s-a întâmplat, pe unde ați umblat pentru a vă recupera, aveți toți dinții în gură? Sunt reduceri la mall”.

SINCRON: MIHAI POPȘOI, DEPUTAT PAS: „Stimată dna Greceanîi, d-le Creangă, vă rog să-mi spuneți care este statutul cererii d-lui Gațcan de renunțare la mandat? Vedem că reabilitarea prescrisă de medicul Dodon a fost ok”.

VASILE BOLEA, DEPUTAT PSRM: „Astăzi dimineață, în adresa Comisiei juridice a parvenit cererea d-lui Gațcan, prin care a anunțat că își retrage cererea din 1 iulie 2020”.

În tot acest timp, Ștefan Gațcan a stat chitic în fotoliul de deputat, iar din numele lui au vorbit socialiștii, cei care până nu demult l-au criticat când anunțase că vrea să adere la grupul Pro Moldova.

VLAD BATRÎNCEA, DEPUTAT PSRM: „Suntem indignați că în această sală sunt atâția avocați ai unei grupări criminale care corupe deputații. Îmi pare rău, doamna Ciobanu, că vă enumerați printre unii deputați, că ați devenit pradă acestei propagande ieftine”.

MARIA CIOBANU, DEPUTATĂ PLATFORMA DA: „D-le Batrîncea, eu am spus și repet. PD este campion la corupere de deputați. D-le Gațcan, dacă a mai rămas ceva din coloana vertebrală, vă rog să părăsiți Parlamentul”.

DUMITRU DIACOV, DEPUTAT PD: „Eu am vrut să-i dau replică doamnei care a fost în vreo patru partide. Partidul Democrat nu s-a ocupat niciodată cu tranzitarea deputaților”.

SINCRON: LILIAN CARP, DEPUTAT NEAFILIAT: „Dacă există corupere de deputați, unde este Stoianoglo, să vină să ne aducă argumentele că cineva corupe deputați”.

Deputații din opoziție s-au mai arătat indignați și de faptul că Ștefan Gațcan, care a revenit din România, în weekend, nu s-a autoizolat 14 zile, din cauza pandemiei de coronavirus.

VASILE NĂSTASE, DEPUTAT PLATFORMA DA: „Domule Gațcan, dvs sunteți medic. Nu trebuie să fiți în acest Parlaemnt astăzi, trebuie să fiți în autoizolare, pentru că ați traversat frontiera de stat și ați venit ieri. Ce fel de exemplu dați cetățenilor Republicii Moldova”.

Reprezentanții fracțiunii Pro Moldova, la care urma să adere Ștefan Gațcan, au evitat să se expună pe marginea situației.

ANDRIAN CANDU, DEPUTAT „PRO MOLDOVA”: „Nu vrem acum să facem speculații. Starea prin care se trece probabil este dificilă. Cazul Gațcan va fi investigat până se va afla adevărul”.

Singurul comentariu pe care l-a făcut Ștefan Gațcan a fost pe o rețea socială. Până să înceapă ședința, el a scris că ar fi fost prins în niște jocuri politice, care au avut drept scop blocarea activității Parlamentului.

Astfel, deputatul spune că a decis să participe ședința Legislativului de astăzi, întrucât prezența sa este necesară pentru a ajuta ca țara să nu intre în instabilitate și blocaj.

„…când va fi momentul de plecat, îmi voi depune mandatul. Dar deocamdată țara are nevoie de o guvernare puternică și eficientă. Și eu, ca deputat al fracțiunii Partidului Socialiștilor, îi voi oferi sprijinul meu”, a dat asigurări deputatul.

În decurs de o săptămână, acesta a trecut prin mai multe momente. Inițial a anunțat că părăsește socialiștii, apoi că își dă demisia, după care a plecat din țară, iar după ce a revenit, a luat-o de la capăt, fiind și în continuare parte a fracțiunii PSRM.

Deși cei din Pro Moldova acuzau socialiștii că l-au sechestrat și impus să ia aceste decizii, Gațcan a negat aceste lucruri.

Între timp, parlamentarul Dumitru Alaiba a cerut de la Secretariat imaginile video de pe camerele de supraveghere, dar răspunsul pe care l-a primit este că monitorizarea nu se înregistrează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram