/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O moașă din România a ajuns simbol național în Marea Britanie și este aplaudată zilnic de milioane de oameni

09 iulie 2020, ora 16:42

O româncă din Marea Britanie este unul dintre cei 12 angajați ai sistemulu de sănătate ale căror chipuri apar într-o campanie prin care britanicii le mulțumesc cadrelor medicale pentru eforturile depuse în timpul pandemiei. Claudia Anghel este moașă, o meserie și mai dificilă în condițiile speciale impuse de pandemie, transmite digi24.ro.

Figura ei va fi de acum una familiară pentru milioane de britanici care o vor vedea pe panourile publicitare de pe clădirile publice sau autobuze.

Claudia Anghel a ajuns în Marea Britanie cu șapte ani în urmă. Vorbea foarte puțin limba engleză, dar asta nu a descurajat-o. Dimpotrivă. Acum, lucrează la spitalul universitar din Coventry. E tot moașă, cum era și la spitalul din Călărași, de unde a plecat în căutarea unei vieți mai bune.

„Când salvezi viața unui copil, te bucuri odată cu rudele lui, care nu vor uita niciodată ce-ai făcut pentru ei. Când un bebeluș vine pe lume fără suflare, stai și plângi alături de mama lui. Îmi amintesc de o femeie care a avut nevoie de ventilare suplimentară în timpul unei nașteri dificile… nu-mi vedea clar numele de pe ecuson și m-a întrebat dacă mă poate împunge cu degetul, să vadă dacă sunt într-adevăr un înger”, povestește Claudia.

Când a fost selectată pentru campania prin care NHS aniversează 72 de ani de activitate și le aduce și un omagiu cadrelor medicale, Claudia a avut ezitări, dar a trecut peste temeri.

„Nu-mi place să fiu fotografiată, de aceea când am aflat de ședința foto, primul meu gând a fost: Nu pot face asta! Am fost foarte nervoasă și stânjenită de situație. Apoi, m-am gândit că trebuie să fie un lucru bun, dacă promovează meseria de moașă, despre care eu cred că este una foarte nobilă”, spune românca.

În ciuda presiunii enorme din ultimele luni, Claudia și colegele ei și-au păstrat simțul umorului. Ea spune că în fiecare dimineață când își pune uniforma, nu uită să-și dea cu ruj, chiar dacă știe că sub masca de protecție, mica ei cochetărie nu va rezista prea mult.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram