Obligativitatea purtării măştii va fi extinsă de sâmbătă în Belgia la mai multe locuri publice, după ce până acum măsura a vizat un număr limitat de situaţii, precum transportul în comun, frizerii şi saloane cosmetice, potrivit Agerpres.

Începând din 11 iulie, în Belgia purtarea măştii va deveni obligatorie şi în magazine, centre comerciale, cinematografe, săli de spectacole şi de conferinţe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.

‘Această listă ar putea fi modificată în timp, în funcţie de situaţia epidemiologică a ţării”, indică un comunicat de presă al guvernului belgian. Acesta adaugă că este recomandată purtarea măştii şi în alte situaţii.

Persoanele care nu respectă noile reguli riscă o sancţiune penală “conform decretului ministerial”, care stipulează de asemenea “posibilitatea închiderii locurilor ce încalcă în mod repetat regulile în vigoare”. Masca nu este obligatorie pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani şi pentru persoanele care nu o pot purta din motive medicale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!