/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Dodon comentează paza oferită lui Gațcan: ”Orice persoană publică de rang înalt, dacă se simte în pericol, are dreptul la pază”

missing
10 iulie 2020, ora 11:13

Orice persoană de demnitate publică de rang înalt, dacă are sau simte pericol, are dreptul să solicite pază de stat. Asta a spus șeful statului Igoro Dodon, în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele Răspunde” în contextul în care Serviciul de Protecție și Pază de Stat a recunoscut zilele trecute că-i oferă pază deputatului Ștefan Gațcan.

”Ambasadorul SUA are pază de stat de la SPPS după ce s-a adresat în scris că există risc cu vreo doi ani în urmă. Fiecare cerere de acest tip se adresează președintelui, care dispune paza de stat. În ultimele săptămâni, eu am dispus paza de stat la mai mulți funcționari publici, procurori și judecători. Erau presiuni când se lua decizia privind arestul preventiv al lui Plahotniuc, erau presiuni enorme la Curtea de Apel”, a declarat Igor Dodon.

Menționăm că Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS) asigură protecția și paza deputatului Ștefan Gațcan începându cu 1 iulie curent. Asta după ce pe 30 iunie, deputatul a depus cererea la PG, procurorii au început să cerecetze cazul din perspectiva presiunilor pe care colegii săi din PSRM ar fi făcut-o asupra sa, după ce și-a anunțat plecarea din fracțiune. Acum 3 zile, Deputatul Ștefan Gațcan a apărut într-un nou video în care a declarat că își retrage plângerea pe care a depus-o la PG, pe 30 iunie, în legătură cu pretinsele presiuni pe care colegii săi socialiști le-ar fi făcut asupra sa, după ce și-a anunțat plecarea din fracțiune.

Deputatul a spus că deși a decis anterior să plece din politică, și-ar fi schimbat planurile după ce ar fi înțeles că retragerea sa e folosită pentru blocarea activității Legislativului. Gațcan a mai spus că rămâne deputat PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram