Comisia Electorală Centrală anunță despre instituirea unui regim special de lucru a instituției începând cu data de 13 iulie 2020, în legătură cu faptul că un funcționar din cadrul Aparatului CEC a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus.

Potrivit unui comunicat, CEC informează că activitatea instituției nu va fi suspendată. Angajații, în mare parte, își vor desfășura munca de la distanță, cu excepția celor care necesită prezență obligatorie la birou.

„Întru evitarea riscului de răspândire a COVID-19, la parterul clădirii vor fi amplasate boxe speciale pentru recepționarea corespondenței, iar accesul în clădire a persoanelor terțe va fi limitat”, se mai spune în comunicat.

Angajații CEC mai explică că întrucât pe 15 iulie expiră termenul de prezentare la CEC a rapoartelor financiare de către partidele politice, iar acest proces implică și prezentarea rapoartelor pe suport de hârtie, procedurile de recepționare a acestora se vor desfășura în modul stabilit, cu respectarea măsurilor de protecție și prevenire a răspândirii infecției virale.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 18 666 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1293 în Transnistria.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!